Reviews

geert jaap

Recentelijk ben ik overspannen geraakt. Ik ontwikkelde allerlei klachten en ik was het contact met mijzelf, mijn eigenwaarde en mijn eigen waarden kwijt geraakt. Het leven was eng geworden en ik kon nergens meer aan voldoen.

Hoewel ik als GZ-psycholoog alle “tips en trics” wel ken, lukte het toch niet meer. Tijdens het zorgen voor anderen zorgde ik onvoldoende voor mezelf.

Elsbeth heeft mij met veel warmte, humor en veiligheid stap voor stap tot rust gebracht. In de coaching, die zij in een prettige lichte werkruimte geeft, ging ik opnieuw voelen en ervaren wat er voor mij écht toe doet. En ook wat ik achter me mag laten. Wat goed genoeg is, zonder dat het perfect hoeft te zijn.

Wat ik erg prettig vind, is dat Elsbeth zo ontwapenend is, dat ik helemaal mezelf mag zijn. Elsbeth leert me geen skills aan, maar laat me gewoon ontdekken wie ik ook alweer was en nog steeds ben. En wat diep in mij mijn talenten zijn.

Dit doet Elsbeth door goed te luisteren en vervolgens meteen met me aan de slag te gaan. Niet praten, maar doen. Oefenen, met vallen en opstaan.

Ook tussen de sessies door mocht ik appen als dat nodig was. Erg fijn!

 Wat van waarde is, dat blijft. Dat laat Elsbeth me telkens opnieuw zien.

Petra

Na een hectisch jaar was de rust op mijn werk teruggekeerd. En toen… viel ik uit.
Kort daarna overleed, na een intensieve zorgperiode, mijn moeder en ging mijn dochter op kamers wonen. Tja, en toen hoefde ik alleen nog maar voor mijzelf te zorgen. Er ontstond een soort vacuüm waardoor ik pas merkte hoe moe ik was. En wie ben ik eigenlijk, wat wil ik en hoe ga ik om met al die vrijheid?

Elsbeth heeft mij geholpen met de rouwverwerking, om alles weer in perspectief te plaatsen en weer in mijn kracht te komen. Ze luisterde, stelde de juiste vragen en hielp mij mijn pijnpunten en kracht ervaren. Ze was confronterend als dat nodig was. Het was heel fijn dat ze mij elke keer vroeg terug te gaan naar mijn gevoel en dit een plek te geven in het hier en nu.

Ze voelde heel goed aan waar ik op dat moment behoefte aan had en speelde daar op in. Na 10 sessies heb ik de kracht in mijzelf weer teruggevonden.

Ik ben op weg gegaan, ga genieten van die vrijheid en zal mooie en minder mooie dingen tegenkomen.
Het hoort er allemaal bij.

mijn ruimte innemen

Ik kijk terug op een zeer waardevol traject. Al had ik in voorgaande jaren via haptonomie en Schema therapie al diverse inzichten verkregen, toch bleven bepaalde patronen terugkeren.

Bij Elsbeth kwam ik via oefeningen bij waar het echt om draaide. Ik vind het echt wonderlijk hoe ze de kern zo goed weet te pakken. Een zeer krachtige gave.

Ze heeft me geleerd mijn ruimte in te nemen. Vanuit vertrouwen, vanuit een basis. Die basis had ik niet toen ik binnenkwam. En dat was ook waardoor ik telkens terug viel. Elsbeth heeft me die letterlijk laten bouwen. Resultaat; ik voel me nu eindelijk volwassen…, autonoom. En geen projectiel meer van mijn omgeving. Wát een rust geeft dat…

Ik zou Elsbeth omschrijven als warm en betrouwbaar. Tegelijkertijd zegt ze wat gezegd moet worden, en toch blijft het veilig. Of misschien wel; juist daardóór is het veilig.

Coaching door Elsbeth is wat ik een ieder zou toewensen.

Vrijheid, rust en plezier

Ik zag door de bomen het bos niet meer en had het gevoel de grip op mijn leven te zijn verloren. Ik was onzeker, had geen energie, ervaarde angsten, stemmingswisselingen en wist niet meer wat ik wilde.

Elsbeth liet mij weer ervaren en inzien wie ik was, welke basis elementen voor mij belangrijk zijn en hoe ik weer in mijn kracht kon komen te staan. Hierdoor kreeg ik weer grip op mijn leven en wist ik zelf welke kant ik op moest.

Tijdens de sessies was Elsbeth warm, vriendelijk en begripvol, maar zij kon ook precies op de juiste momenten confronterend en doortastend zijn. Dit had ik ook zeker nodig, wegens mijn neiging tot het inzetten van een vermijdende copingstrategie.

Naast de gesprekken waren voor mij de praktische oefeningen erg waardevol. Door de oefeningen kwam ik dichter bij mijn kern, door te voelen en te ervaren wat iets met mij doet. Hierdoor bleef het langer hangen en kon ik wat ik leerde ook buiten de sessies beter toepassen.

De coaching is alweer even geleden, maar tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar voor deze coaching en ben ik blij met wie ik nu weer kan zijn.

Amina.

ROB

Het is de warmte, oprechte interesse en humor van Elsbeth die je uitnodigt om na te denken waar je uithangt met je emoties en gevoelens.

Ik was vastgelopen en dat doet iets met je. Daarnaast vind ik het lastig om over gevoelens te praten. Elsbeth heeft mij hier uitstekend mee geholpen.

Door de gesprekken werd ik meer bewust wat mijn valkuilen zijn. Ook voelde ik ruimte voor dingen uit het verleden bespreekbaar te maken en er iets mee te doen.

Elsbeth daagt je uit en dat was precies wat ik nodig had.

Jeroen

Elsbeth heeft oprechte interesse. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. En heb best wel “een rugzak”. Op het moment dat ik bij jou kwam had ik een terugval.

Ik voelde me erg op mijn gemak bij jou. Je had door dat ik niet alleen een aai over de bol nodig had, maar ook een “trap onder mijn kont” :). Je confronteerde me met die dingen waar ik niet graag over praat. Dat had ik nodig, want ik struikelde steeds over dezelfde dingen in mijn leven. Gebeurtenissen uit mijn verleden die ik niet wilde voelen.

Ik ben meer gaan voelen. En nu kijk ik veel meer naar wat ik wel wil. Ik heb helder in welk werk ik goed ben, “waar ik voor gemaakt ben”. Waar ik zelf blij van wordt en waar ik voor anderen van betekenis ben. Begeleider gehandicaptenzorg.