Over Elsbeth

 

De mensen die ik coach beschrijven mij als warm en direct, onderzoekend en tegelijkertijd de vinger op de zere plek leggend. Juist als het “gewone” niet werkt, vind ik het spannend en leuk om samen uit te vinden wat er nodig is.

Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van psychosynthese, gesprekstechnieken, Zijnsoriëntatie, systemisch werk, supervisor. In de coaching werk ik soms vanuit de ene richting, dan vanuit de andere. Afhankelijk van wat er nodig is voor jou om een stap te zetten.

 

Elsbeth op steiger

Ik heb 30 jaar werkervaring als beleidsmedewerker, coach, manager en adviseur in de zorg.   Na  jaren van veel werk, veel papier, vergadertafels en rapporten was mijn energie op. Onbedoeld had ik te vaak een doodlopend weggetje bewandeld. Ik was van mijn pad afgeraakt. Weg geraakt van dat wat mij in de zeven jaar als coach altijd plezier gaf, van dat wat ik graag doe en dat waar ik goed in ben. Het in gesprek zijn met mensen over wat hen drijft. Wat zij nodig hebben om lekkerder in hun vel te zitten.

De laatste jaren deed ik onderzoek. Ik was nieuwsgierig. Waarom lukte het sommige hulpverleners wel om een voet tussen de deur te krijgen bij mensen die niemand binnen laten en anderen niet? Het geheim was dat hulpverleners die wel binnen komen een cliënt heel goed snappen. Ze hebben zelf ook vaak een en ander meegemaakt in hun leven. 

Vaak wordt vaak gezegd dat het niet professioneel is om je eigen verhaal te betrekken in de zorg. Maar jouw verhaal doet er juist wel toe. Jouw leven heeft je gevormd. Ik heb gezien dat als mensen zichzelf een beetje kennen zij bij ingewikkelde cliënten een groot verschil maken. Zij kijken in moeilijke situaties niet alleen naar wat er bij de cliënt gebeurt, maar ook wat er in hen zélf wordt geraakt. De gesprekken met hen was het laatste zetje om de stap te zetten om weer als coach aan de slag gaan.

In het gezin waar ik ben opgegroeid was er héél veel wel. Praten over emoties of wat er aan de hand is, was echter “not done”. Met andere woorden, het ging alleen over koetjes en kalfjes. Dit was de beste leerschool om mijn talent om te voelen en te zien wat er aan de hand is en wat er nodig is, te scherpen. Ik voel goed wat er in de onderstroom speelt en wat er juist niet gezegd wordt. En ik geef mezelf steeds vaker een duwtje om juist wel te zeggen wat er gezegd moet worden. Als het schuurt en oncomfortabel voelt voor mij of de ander, weet ik dat ik de stap om me uit te spreken toch moet zetten. Zodat wat verborgen of pijnlijk is aan het licht kan komen. Als het benoemd is en zichtbaar is, kan iemand besluiten om wel of niet stappen te zetten, om drempels over te gaan. 

Zoek jij een veilige setting  waar je kunt onderzoeken wat jouw talenten, butsen en bulten zijn? En wat het jou te zeggen heeft?

Je bent van harte welkom.